H ακαδημία του Παναθηναϊκού στο Sport Point στο Ηράκλειο Κρήτης

H ακαδημία του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο Κρήτης

Παρά το γεγονός ότι είναι μια καινούρια ακαδημία μόλις τριών χρόνων, έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις.
Με τις προπονήσεις να γίνονται στις πλέον άρτιες εγκαταστάσεις στην Κρήτη(Sport Point), με έμπειρους και παράλληλα φιλόδοξους και εγνωσμένης αξίας προπονητές αλλά και με τις ανέσεις που προσφέρει (άνετο παρκινγκ- σύγχρονη καφετέρια) έχει καταφέρει να γίνει μια από τις καλύτερες ακαδημίες στην Κρήτη.

Για την προσπάθεια αυτή μίλησε στο Prismasport.gr εκ των προπονητών της ακαδημίας του Παναθηναϊκού στο Ηρακλείου και πρώην Ενωσιακός προπονητής Θοδωρής Μαρταβατζής εξηγώντας μια σειρά από λόγους για το να επιλέξει ο γονιός την συγκεκριμένη ακαδημία τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η ακαδημίας μας απαρτιζέται από πολλούς και άξιους προπονητές –παιδαγωγούς με μεγάλη ικανότητα στον να μπορούν να μυήσουν και να διδάξουν στους μικρούς αθλητές τα μυστικά της μπάλας.

Στους αθλητές μας πέρα από τα τεχνικοτεχνικά στοιχεία παρέχουμε και σωματομετρικές και εργομετρικές εξετάσεις εντοπίζοντας τις διάφορες αδυναμίες που μπορεί να προκύψουν και με κάποιες εξτρά προπονήσεις , θα δουλέψουμε πάνω σε αυτές. Ακόμα ένα πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα κάνουμε συναντήσεις με τους γονείς ενημερώνοντας τους για την εξέλιξη της πορείας των παιδιών τους και αφουγκραζόμαστε προτάσεις για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Για το επίπεδο των παιδιών που βρίσκονται στην ακαδημία ανάφερε χαρακτηριστικά ότι το επίπεδο των παιδιών είναι αρκετά υψηλό αλλά συνεχώς βελτιώνεται. Ενά απλό παράδειγμα για το υψηλό επίπεδο που υπάρχει στην ακαδημία του Παναθηναϊκού είναι το γεγονός ότι ήδη τρία δικά μας παιδιά επιλέχτηκαν να συμμετέχουν σε ένα τετραήμερο τουρνουά που θα γίνει τα Χριστούγεννα στο Κόρωπι σαν εξαιρετικά ταλέντα. Αυτό δίνει από μόνου του κίνητρο σε όλα τα παιδιά να δουλέψουν παραπάνω και να βάλουν στόχους.

Είναι ένα κίνητρο τόσο για εμάς τους προπονητές όσο και για τους αθλούμενους να δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό, κάνοντας προπόνηση σε γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς. Το Sport Point διαθέτει δυο γήπεδα 9χ9. Επιπλέον οι προπονήσεις λαμβάνουν χώρα με την επίβλεψη ειδικευμένου γιατρού. Κατά την διάρκεια των προπονήσεων ο γονιός μπορεί να απολαύσει τον καφέ του, το πότο του σε μια καλαίσθητη και φιλόξενη καφετερία.

Για το γεγονός ότι ο αθλητικός χώρος SportPoint διαθέτει τις πλέον σύγχρονες γηπεδικες εγκαταστάσεις σχολίασε ότι είμαι τυχερός που δουλεύω σε αυτές τις εγκαταστάσεις, όπως και κάθε προπονητής που δουλεύει στο Sport Point καθώς μας δίνεται η ευκαιρία μέσα σε αυτούς τους αγωνιστικούς χώρους να μεταλαμπαδεύσω καλυτέρα τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου, στους μικρούς αθλητές.

Για το τι έχει κερδίσει στην πολύχρονη ενασχόληση του με τις ακαδημίες τόνισε ότι πάνω από όλα έχω κάνει φίλους και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Νιώθω τεράστια ικανοποίηση βλέποντας παιδιά που είχαν σαν προπονητής της Μικτής Ηρακλείου να αγωνίζονται σε ομάδες Super League και του εξωτερικού.Η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου ήταν όταν πριν τρία χρόνια είχα οδηγήσει την ομάδα της Περιφέρειας Κρήτης και Νήσων στον τελικό Ελλάδος, παίζοντας αντίπαλος με την αντίστοιχη μικτή της Κεντρικής Ελλάδος στο γήπεδο Καραισκάκη, έχοντας δίπλα μου προπονητές όπως ο Βόκολος και Τσάνας με τον τελευταίο να ήταν την περίοδο εκείνη ομοσπονδιακός προπονητής.

Κοινοποίηση

Σχετικά άρθρα